Forgot your password?

12.nov2016

Datasikkerhed - nej det er ikke lige mig

 

Vi lukker døren

Personfølsomme oplysninger er alt det du vil holde for dig selv og kun dele med dem du vælger at betro dig til. Det kan være din læge, psykolog eller andre der er afhængig af dine persondata for, at hjælpe dig med dine udfordringer. 

Når psykologen på Psykologonline møder dig i mail, chat eller på videoskærmen, så deler du personfølsomme oplysninger og derfor er det vigtig, at det du fortæller om dig og dit liv bliver mellem dig og din psykolog. 

Hvordan sikrer vi det? Psykologonline er en onlineklinik der er udviklet i samarbejde med IT-folk der kan sine ting. Hvis du forestiller dig, at du sidder hos en psykolog, så ved du at ingen andre kan høre, hvad du siger, og det der bliver skrevet ned låses ind i et arkivskab før psykologen låser sin klinik og går hjem. I vores onlineklinik er der kommet et ydeligere sikkkerhedstiltag og det er kryptering af alt det vi snakker sammen om. 

 

 

Det betyder; når du logger ind vil du se en boks, der du skal skrive din helt personlige krypteringsnøgle. Den er vigtig at huske fordi, når du sender og modtager tekst er den ulæselig indtil du dekrypterer teksten ved hjælp af din helt personlige krypteringsnøgle.

Her kommer en lille forklaring på, hvad der sker med dine ord på vejen mellem os

 

Kryptering fra din til min computer

Når jeg sender en mail eller vi chatter tager kureren afsted med den lille æske og nøglen i sin låste mappe og giver dem til dig. Når du hvisker din hemmelige kode virker nøglen og du kan åbne æsken med mailen i.
Når du vil sende mig noget bruger du nøglen til at lave en ny æske og ligger det i den og sender det med en ny kurerer i en låst taske, kureren gemmer det på kontoret til jeg går ind og hvisker min hemmelige kode, så virker min nøgle og jeg kan læse din mail. 

 

 

Psykologonline brænder for at tage vare på dig 

 Jeg bliver så trist, når jeg ser sundhedsfaglige tilbyder samtaler på teknologi der ikke er udviklet til fortrolige samtaler på nettet. Men, så tænker jeg det må være fordi de ikke ved hvor risikabelt det er. Psykologer er jo uddannet til at etablere rammerne for fortrolige samtaler og psykologer snakker ikke med sine klienter uden at først lukke døren. Derfor tror mange måske, at de lukker døren også på internettet. Men nej, den er ikke lukket ordentlig uden særlige foranstaltninger

 

 

 

 

Hvis du ønsker at snakke med en psykolog på nettet, så husk at undersøg, hvordan han eller hun tager vare på dine personfølsomme data. Almindelige mailkonti, chat på fx facebook, facetime eller Skype tager ikke vare på din fortrolighed - døren er ikke lukket. 

De bedste hilsener

Kit 

 

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Tilføj kommentar

**
*

"Den største sejr i livet, er ikke at aldrig falde, men at rejse sig hver gang vi falder"
- Nelson Mandela

"Af og til findes der nogle som tager sig tid til at lytte... som bryder sig om os når vi taber, og som elsker os når vi tager fejl"
- Flavia Weedn

"Dit mod kommer når du vover at være bange"
- Tal Ben-Shahar

"Vejen bliver til mens du går"
- Ferdinand Finne

"Ting forandrer sig ikke! Vi forandrer"
- Henry David Thoreau