Forgot your password?

30.sep2016

Huspsykologen bruger video

Internationalt er brugen af video meget udbredt. Forskning og erfaring viser, at effekten er den samme som ved standard terapi ansigt til ansigt. Derfor er det meget interessant når Psykiatrien i Region Syd ønsker at se nærmere på området, og særlig interessant bliver det, når eventuelle brugere inviteres med på udviklingen af E-terapi ved brug af video. 

Psykologonline tilbyder både tekstbaseret- og videobaseret E-terapi og det er op til den enkelte, hvordan han eller hun vælger, at møde mig. Nogle kan lide tekst andre kan lide video. I løbet af de seks-syv år Psykologonline har eksisteret har jeg mødt mange mennesker i det skrevne ord og i de sidste par år også via video. 

For mig er datasikkerhed og personværn vigtig og det betyder at den videoplatform jeg bruger også er særlig udviklet til fortrolige samtaler på nettet www.psychcon.eu 

Dem der vil møde mig på video, booker tiden og betaler her på Psykologonline, og modtager efterfølgende to mail fra mig. Den første, hvor han eller hun sætter sit personlig passord og den næste med invitationen til vores samtale. Det er nemt og overskuelig og vi kan have vor samtale uden at bekymre os om, hvor vores IP-adresser bliver liggende at flyde - adresser der efterfølgende bruges til at målrette reklame. 

Det er trolig ikke særlig mange der tænker, hvor og til hvem vi giver vore digitale spor. Men, fordi jeg brænder for at tage vare på klientens sikkerhed og fortrolig på nettet bruger jeg teknologi der ikke lægger igen digitale spor som bryder med tavshedspligten. 

Hvordan opleves det at mødes på skærmen? Tilbagemeldingerne er gode og mange bliver overrasket over, hvor få forskeller der er mellem samtaler på skærmen og samtaler ansigt til ansigt. Fordi jeg er uddannet i at bruge video som terapeutisk værktøj ved jeg selvfølgelig også noget om, hvad jeg skal være opmærksom på, og hvordan videosamtalerne kan foregå på bedst mulig måde. Og, så langt er mine erfaringer i overensstemmelse med international erfaring på området - det virker.

Hvorfor tilbyder Psykologonline E-terapi ved brug af video? Jo, for det første, fordi det er evidensbaseret og det betyder, at vi ved det virker og vi ved hvorfor. For det andet, fordi mange ønsker at tale med en psykolog, men har svært ved at finde tiden, eller det er lang vej til den nærmeste psykolog, måske er det svært at finde en psykolog der passer for en, der kan være lang ventetid, eller det for øjeblikket er svært at forlade  hjemmet. Så kan en af os blive "den gode gamle huslægen" der kommer hjem til dig. 

Jeg vil i dag benytte anledningen til, at ønske Sandra og Linda velkommen som henholdsvis studenterterapeut og psykolog her på Psykologonline. Foreløbig er det kun Sandra og jeg der tilbyder samtaler både via tekst og video. Linda vil starte ud med at tilbyde tekstbaserede samtaler, og hvis du læser om hende vil du se, at hun især har erfaring med behandling af angst, samt behandling af unge.  

Hvis du har spørsmål er du altid velkommen til at sende en mail. Tænker du at booke en tid hos Sandra  Linda eller mig så brug gerne lidt tid og læs om os og læs lidt om, hvad E-terapi er for noget og, hvem det egner sig for. Og, kunne du tænke dig at møde op i Odense og være med at kvalificere brugen af videosamtaler så se lige her Psykiatrien i Region Syd

De bedste hilsner

Kit Lisbeth Jensen

Kommentarer

Ingen kommentarer

Tilføj kommentar

**
*

"Den største sejr i livet, er ikke at aldrig falde, men at rejse sig hver gang vi falder"
- Nelson Mandela

"Af og til findes der nogle som tager sig tid til at lytte... som bryder sig om os når vi taber, og som elsker os når vi tager fejl"
- Flavia Weedn

"Dit mod kommer når du vover at være bange"
- Tal Ben-Shahar

"Vejen bliver til mens du går"
- Ferdinand Finne

"Ting forandrer sig ikke! Vi forandrer"
- Henry David Thoreau