Forgot your password?

Studenterterapeut: Sandra Højgaard Ebbesen

Føler du, at livet går forbi næsen på dig? At der er alt for lidt tid og alt for meget, der skal gøres? Måske føles livet som et maraton, og du er overbevist om, at det bliver bedre, når du lige kommer over… Men inderst inde ved du godt, at det bliver ved, for der dukker hele tiden noget nyt og vigtigt op, som du lige skal ordne, inden det bliver din tur til at holde fri og nyde. Nogen gange føler vi os pressede af forskellige årsager. Måske kræves det af dig, at du præsterer godt for at få høje karakterer eller for at blive optaget på din uddannelse. Måske kræves der meget af dig på dit job. Forventningerne er tårnhøje fra omgivelserne og endnu højere fra dig selv.

Du føler dig måske fanget i forventninger og ting, der SKAL gøres, og drømmer om nogle andre omstændigheder. Det kan være, at du drømmer om mindre pres og mere nærvær. Du drømmer om mere nydelse og mere frihed til at vælge med hjertet i stedet for hovedet.

Du læser måske mine ord og tænker ”sikke noget sludder”, men inderst inde bliver du lidt ked af det, fordi det vækker genklang i dig. At booke en tid hos mig kræver mod. At sige højt, hvad man ønsker, og hvordan man har det, kræver mod, men min erfaring siger mig, at samtaler er et værdifuldt værktøj som hjælp til at turde tænke og sige, hvad man føler. Så måske er det din tur til at være modig – modig til at gribe livet.

Jeg er særligt optaget af stress og overbelastninger og har derfor beskæftiget mig meget med blidhed. Når jeg skriver blidhed, så mener jeg det som en måde at leve sit liv på f.eks. at have blidere forventninger til sig selv. At have blidere tanker om sig selv. At have blidere krav til sig selv. Jeg er også meget optaget af mindfulness og det at give sig selv lov til at nyde. Min meditationslærer spurgte mig engang, hvad der ville ske, hvis jeg nød det hele lidt mere? Det er et spørgsmål, som vakte genklang, og jeg har siden været meget optaget af:

”Hvordan vi opnår større nydelse i livet med de omstændigheder, vi bliver givet?”

Jeg er psykologistuderende på den sidste del af kandidaten ved Aarhus Universitet, og yder terapi til en reduceret pris, da jeg endnu ikke er færdiguddannet psykolog. Jeg er, som studenterterapeut, tilknyttet aut. psykolog Kit Jensen og modtager løbende supervision og feedback af hende.

Jeg har erfaring med chatsamtaler omhandlende ungdomslivets problemstillinger. Jeg har erfaring med spiseforstyrrelser, selvmordstanker og selvskade og har rådgivet og vejledt i alle tre temaer for både pårørende og klienter. Jeg har modtaget over 200 timers undervisning i mindfulness og meditation og er derfor meget inspireret af mindfulness som en del af min egen hverdag og min professionelle praksis. Jeg arbejder ikke med en specifik tilgang, men tror på mødet med det enkelte menneske.

"Den største sejr i livet, er ikke at aldrig falde, men at rejse sig hver gang vi falder"
- Nelson Mandela

"Af og til findes der nogle som tager sig tid til at lytte... som bryder sig om os når vi taber, og som elsker os når vi tager fejl"
- Flavia Weedn

"Dit mod kommer når du vover at være bange"
- Tal Ben-Shahar

"Vejen bliver til mens du går"
- Ferdinand Finne

"Ting forandrer sig ikke! Vi forandrer"
- Henry David Thoreau